Tučňáci Adele jsou nejčastějšími druhy tučňáků v Antarktidě.

Foto: snímek obrazovky Youtube-video

"Fotím přírodu více než dvacet let, - říká Seliverstov, - Nikdy předtím se nesetkal s něčím takovým, ale někteří z mých přátel se setkali. Tučňáci jsou docela spokojeni s lidmi, ale ne se všemi.

Foto: snímek obrazovky Youtube-video

Tučňák zůstal ve člunu, dokud se nevrátil do bezpečí na nedalekém ledovci.

Foto: snímek obrazovky Youtube-video

Levhart mořský může vážit až 380 kg a žít ve volné přírodě od 12 do 15 let, hmotnost tučňáka je asi 5 kg.

Tuleni jsou smrtelní dravci a živí se teplokrevnou kořistí, jako jsou ostatní tuleni a ptáci.

Mohou lovit tučňáky poté, co nelétaví ptáci skočí z ledového šelfu do mrazivých antarktických vod.

Zdroj: pressa.tv   

Dříve jsme psali:  Valentýnské pobláznění: Jaké jsou pověsti a zvyky spojené se svátkem. Jak lidé ve světě slaví Valentýna

Připomínáme: "Mně je jedno, o čem se spekuluje": Konec románku mezi Vondráčkovou a Petrem Vojnarem. Lucie prozradila, jak to nyní se sympatickým moderátorem má

Populární zprávy teď

"Jdeme na to": Eva Burešová v přilehlých šatech ukázala, jak se jí zakulatilo bříško. Reakce fanoušků

Syn Felixe Slováčka zastavil vlak za cenu života: Saxofonista promluvil o Nemilovaném synovi

"Láska nebo kariéra": Sara Sandeva udělala důležitou volbu. Jaký je vztah herečky s Jakubem Prachařem

"Vlastně jsem překonala všechna svá očekávání": Proč Vendulka ze seriálu Ulice změnila image

Zobrazit více